Az energetikai tanúsítvány tartalma

A tanúsítvány összesítő előlapja

A tanúsítvány két részből áll, az alábbi összesítő lapból és az ezt alátámasztó számítási részből. Az összefoglaló előlapon találhatók a leglényegesebb információk, és a számítás kivonata:

energetikai tanúsítvány panel

Az energetikai számítási rész

A tanúsítvány többi része maga a kalkuláció, amelyben részletesen fel vannak tüntetve a figyelembe vett szerkezetek és gépészeti berendezések.

energetikai tanúsítvány panel

Itt tekintheti meg egy teljes alátámasztó számítási rész mintáját pdf formátumban. Ha a szakmai tartalommal kapcsolatban kérdése merült fel, érdelődését várjuk elérhetőségeinken.

Javaslat

Minden tanúsítványnak tartalmazni kell egy energetikai fejlesztésre irányuló javaslatot, amely az adott ingatlanra leginkább megfelelő beruházási lehetőségeket elemzi.

Javaslati rész társasházi lakásokra

A javaslat számos ésszerű lehetőséget felsorol, amelyek egy része csak az egész épületen egyszerre, míg más része egyénileg is megvalósítható. Az utóbbiaknak csak azok a tulajdonosok látják hasznát, ahol nem távfűtés van, vagy már egyedi hőmennyiségmérős rendszer került kiépítésre. Ahol ez még nem történt meg, ott a beruházásnak értelemszerűen nincs hatása a rezsidíjakra. A lakás tulajdonosok korszerűsítési lehetőségei és érdekeltsége általában igen korlátozott, ugyanis a legtöbb szóba jövő beruházás az egész házat érinti. Az érdemi energetikai fejlesztésekhez (pl. homlokzati hőszigetelés) szinte kivétel nélkül a lakóközösség együttes döntésése szükséges.

Legyen tisztában vele mit tartalmaz!

Tel.: 20-374-5458
paragrafuskapcsolatár, árakenergia tanúsítvány, energetika